Over JuristA

JuristA is de studievereniging van de opleiding HBO-Rechten voor studenten op de Hogeschool van Amsterdam. Als studievereniging organiseert JuristA gezellige activiteiten, zoals feesten, borrels en uitstapjes. Maar natuurlijk verrijken we ook je studie met educatieve activiteiten zoals workshops en lezingen. Daarnaast biedt JuristA kortingen aan haar leden en is zij druk met het op touw zetten van meer acties. Dit alles met als doel om de opleiding gezelliger te maken en te zorgen dat jij het maximale uit je studententijd haalt!

Bestuur

Het dagelijks bestuur bestaat uit vijf personen: de voorzitter, de secretaris, de penningmeester en twee algemeen bestuursleden. Allen studenten bij de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam. Samen zorgen zij er voor dat de vereniging blijft draaien. Het bestuur maakt met de commissies plannen voor de studievereniging en houdt in de gaten of deze goed worden uitgevoerd. Verder zijn zij het aanspreekpunt voor de leden en onderhouden zij het contact met de opleiding en andere verenigingen.

Het bestuur deelt samen met de opleidingscommissie een kamer in het Muller Lulofhuis (MLH) op de Wibautstraat. Je kunt de JuristA-kamer vinden op de 6e verdieping (06A21). Je bent van harte welkom om even binnen te lopen met al je vragen!

Maak kennis met het bestuur

Commissies

De commissies organiseren de leuke, gezellige en leerzame activiteiten voor alle leden. Ook verzorgen zij de kortingen en houden zij contact met sponsoren. Zonder actieve leden in de commissies zouden de activiteiten niet plaats kunnen vinden. We hebben de volgende commissies binnen JuristA:

De Commissieleden

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie houdt zich niet alleen bezig met het organiseren van lezingen, workshops, zittingen en inhousedagen, maar ook feesten, borrels, uitstapjes en andere recreatieve activiteiten. Daarnaast is deze commissie verantwoordelijk voor zowel de interne als de externe communicatie. Deze commissie zorgt er ook voor dat alle activiteiten die worden georganiseerd door JuristA bekend zijn bij de leden door middel van de website en posters in het Wibauthuis. Deze commissie vormt de denktank voor het tonen van initiatief met oog op leuke ideeën voor activiteiten. De commissieleden zullen door middel van deze activiteiten de leden laten zien dat er altijd naast het studeren ruimte is voor ontspanning en wat de juridische wereld in werkelijkheid te bieden heeft.

Studiereiscommissie

Ieder jaar wordt een studiereis georganiseerd naar leuke steden in Europa. De leden die meegaan zullen verblijven in een hostel en gaan elke dag leuke activiteiten doen. Naast de normale bezigheden van die week wordt er ook altijd een educatieve dag ingepland, waarbij de groep naar een juridisch gerelateerde locatie gaan zoals, bijvoorbeeld: Musea, monumenten, parlementaire gebouwen en gerechtshoven.

De commissie

Over de opleiding

HBO-Rechten is gericht op studenten die geïnteresseerd zijn in het recht en de ambitie hebben om een functie te vervullen in de juridische sector. Je zorgt ervoor dat juridische procedures goed, efficiënt en klantvriendelijk worden afgehandeld. Als je het leuk vindt om praktisch aan de slag te zijn, is HBO-Rechten iets voor jou. De opleiding verwacht een zorgvuldige, analytische en zelfstandige instelling van je; daarnaast zijn goede communicatieve vaardigheden belangrijk, net als een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Locatie

Sv JuristA is te vinden op de 6e verdieping van het Muller Lulof (MLH) in ruimte 06A21.

Wibautstraat 5b, 1091 GH Amsterdam

Auto

De Amstelcampus ligt aan weerszijden van de Wibautstraat in Stadsdeel Oost en omvat nu zeven onderwijsgebouwen, waaronder het wibauthuis.

Openbaar vervoer: Metrohalte Weesperplein

– Vanaf station Amsterdam Centraal: metro 51, 53, 54

– Vanaf station Amstel: metro 51, 53, 54 (richting Centraal Station)

– Vanaf station Zuid/WTC: sneltram 51 (richting Centraal Station)

– Vanaf station Duivendrecht: metro 54 (richting Centraal Station)

Openingstijden Wibauthuis

maandag t/m donderdag van 7.30-22:30 uur
vrijdag van 7.30-20:00 uur
zaterdag van 7:30-17:30 uur
zondag van 09:00-17:00 uur

Deeltijdstudenten krijgen op donderdagavond les in het Kohnstammhuis (Wibautstraat 2-4).